Cele mai frumoase locuri din Delta Dunării, pe care trebuie neapărat sa le vezi

Dacă vrei să scapi de agitația cotidiană din orașele aglomerate, locul perfect din România în care te vei relaxa și vei uita de griji este cu siguranță Delta Dunării. Nu multe țări se pot mândri cu asemenea locuri de o frumusețe unică, așadar dacă vrei să ai o vacanță de neuitat, aici trebuie să vii.

Delta Dunării este formată din trei mari brațe și anume: Sfântul Gheorghe, Sulina și Chilia, care se află la granița cu Ucraina. În oricare dintre aceste brațe vei alege să mergi, în fiecare dintre vei găsi locuri incredibile, despre care nici nu știai că există la noi în țară.

În acest loc, prin fiecare dintre aceste brațe, Dunărea se varsă în Marea Neagră, iar din acest motiv, vei observa ușor că plajele de aici sunt mult mai diferite decât cele din Județul Constanța. Marele avantaj este că la malul mării vei găsi numai nisip fin, fără pietre, nivelul apei este lin. Nu vei vedea alge, iar apa este mai curată. Mai mult decât atât, plajele nu sunt foarte aglomerate, pentru este drept, este puțin mai greu de ajuns în aceste locuri, față de Mamaia, să zicem.

Dacă vii în Delta Dunării, trebuie neapărat să faci o plimbare cu barca pe canalele râului pentru a admira natura în toată splendoarea ei. Vei vedea nuferi și multe alte plante de apă, vei putea admira pelicani și multe alte păsări sălbatice, pe cale de dispariție, în mediul lor natural.

Cele mai frumoase locuri din Delta Dunării, pe care trebuie neapărat să le vizitezi

  • Pădurea Letea – unde trăiesc cai sălbatici și mulți copaci care arată destul de ciudat. Este cea mai veche rezervație naturală din țara noastră, care a primit această titulatură în anul 1938.
  • Pădurea Caraorman – este situată pe partea sudică a braţului Sulina (până la aproape de braţul Sfântu Gheorghe). Are o suprafaţa de 2.245 de hectare, potrivit adevarul.ro. Turiştii vin aici să vadă dune de nisip impresionante, de până la 10 metri înălţime.
  • Gura Portiței – Turiștii care vin aici, vor găsi o plajă virgină și vor avea parte de multă liniște. În această zonă, sunt și multe locuri care nu sunt călcate de picior de om și aparțin doar animalelor.
  • Insula Sacalin – Aceasta se află în apropierea satului Sfântul Gheorghe, iar localnicii spun că este de mărimea Bucureștiului. Este cel mai nou pământ al României, dar oamenii nu au voie să calce pe el, pentru că este rezervație naturală, doar îl pot admira de la distanță. Și aici se trăiesc o mulțime de specii rare de păsări.

Pentru a vedea mai multe peisaje superbe din Delta Dunării, urmărește materialul video de mai sus!

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source