Ce îți trebuie atunci când pleci la pescuit în Delta Dunarii? – Curierul National

Pentru iubitorii de pescuit nu este nimic mai plăcut decât să ajungă de dimineță pe baltă, locul unde se pot regăsi cu vechea lor pasiune. Și toți cei ce iubesc această activitate pornesc la cumpărături ori de câte ori au ocazia, pentru a-și completa trusa de pescuit de care au nevoie pentru un astfel de hobby. Dacă această activitate reprezintă o adevărată profesie, ai putea alege sa închiriezi și să populezi propria ta baltă și mai apoi să cumperi un echipament care să te ajute să scoți ușor pestele din baltă, precum este acest năvod de vânzare, încăpător și confecționat din cele mai bune materiale.

De la prinderea peștelui și până la gătirea unei saramuri ori ciorbe pescărești – acestea sunt activități ce îi încântă pe toți cei pasionați de pescuit. Pescarii au răbdare, știu să se concentreze bine asupra acestui aspect, mai ales pentru că firul nu se întinde imediat ce lansezi mulineta în baltă, dar nici atunci când arunci năvodul bine confecționat în mare. Indiferent de situație vei avea nevoie de petrecerea timpului în fața luciului de apă pentru ca peștele să își facă apariția.

Și pentru a afla ce ai nevoie atunci când mergi la pescuit în Delta Dunarii, raiul pescarilor, iat mai jos câteva lucruri importante de care să ții cont pentru o zi reușită și mai ales foarte relaxantă și pentru a prinde mai mult pește.

Unde să pescuiești în Delta Dunării?

Delta e locul în care pescarii ajung măcar o dată pe sezon pentru a se bucura de vechea lor pasiune. Cu toate acestea, trebuie sa cunoașteți că nu peste tot pescuitul este permis și de aceea este bine sa studiaț cu atenție zonele unde aveți voie și unde nu aveți voie să faceți acest lucru, fiind restricții pentru protejarea Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Ai putea alege Lacul Fortuna, acolo unde sa poți pescui de pe mal sau chiar din barcă, sau canalul Olguța, aici fiind nevoie de barcă pentru a putea pescui. De asemenea, Balta Traian sau zona Enisala sunt alte locuri pe care le poți încerca, la fel cum și Mila 23 reprezintă o atracție pentru pescarii care iubesc aceste locuri desprinse parcă din poveste.

Taxa de acces

În Delta Dunării oricine trebuie să plătească o taxă de acces, singurii care beneficiază de gratuitate fiind pensionarii.


Va trebui sa achiți o taxă de intrare în Rezervația Biosferei Delta Dunării, dar și contravaloarea taxei pentru permisul de pescuit. În cazul în care nu ai plătit taxele impuse de lege, mai mult ca sigur trebuie să te aștepți la achitarea unei amenzi contravenționale.

Echipament de pescuit

În Delta Dunării vei avea nevoie de foarte multe lucruri. Mai înainte de toate trebuie să știi că, indiferent de perioada aleasă pentru a ajunge la pescuit în aceste locuri, diminețile sunt reci, iar orele prânzului sunt foarte călduroase, mai ales în plin sezon. Vei avea nevoie de pantaloni lungi, dar și de bluze cu mânecă lungă pentru a te proteja de țânțari. În plus, ochelarii de soare și pălăria sunt binevenite pentru perioadele călduroase. Dacă alegi un sezon rece, cum ar fi toamna târziu, optează pentru o îmbrăcăminte groasa. Este bine să cauți informații și să îți adaptezi îmbrăcămintea în funcție de acest aspect.

Nu iți uita ustensilele de pescuit acasă gândindu-te că aici ai de unde să cumperi. Numărul magazinelor de profil este foarte mic, uneori aproape că nu există în aceste zone, așa că ar fi bine să ai la tine tot ceea ce îți este de folos pentru o zi plină de pescuit. Vei avea nevoie de lansete, mulinete, momeli, lingurițe, twistere, voblere. Lingurițele pe care le vei folosi trebuie să aibă aripioare roșii, ce sunt montate la ancoră.

Ce tip de pește poți prinde în Delta Dunării?

Diversitatea speciilor de pește este mare, așa că ai putea prinde știucă, biban, somn, șalău. Trebuie să știi că, dacă vei avea norocul să prinzi o pradă uriașă, trebuie să îl lași înapoi în apă, putând pleca acasă doar cu o știucă de maxim 40 centimetri și un biban de maxim 12 centimetri. În caz contrar, poți primi amendă.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source