Autorităţile au preferat să pună tichie de mărgăritar de 20 milioane … – Romania Libera

Compania naţională de căi ferate CFR SA vrea să modernizeze în următoarea perioadă calea ferată Medgidia-Tulcea, a declarat petru România liberă directorul general Marius Chiper.

Pe oriunde ai lua-o, pe şosea sau pe calea ferată, legătura Bucureştiului cu Delta Dunării este extrem de proastă, cu toate că zona are un potenţial turistic unic în Europa.În loc să rezolve problema, autorităţile au decis să facă o tichie de mărgăritar: au modernizat cu 13 milioane de euro Aeroportul Tulcea „Delta Dunării”.

Pe acest aeroport nu operează nicio cursă regulată din 1993, cu excepţia celor câteva efectuate în 2014 de către o companie a omului de afaceri Ovidiu Tender. Aceasta cu toate că anul trecut a fost finalizată o megainvestiţie cu bani europeni. „85% din bani sunt fonduri europene, 13% provin de la bugetul de stat, iar 2% de la bugetul local. Lucrările de modernizare se fac la pistă, căi de rulare. În urma modernizării vom avea cinci locuri pentru parcarea avioanelor”, spunea în 2016 Constantin Albu, directorul general al Aeroportului Tulcea.

Citește textul complet în ediția print de miercuri a ziarului România liberă, disponibilă la toate chioșcurile de difuzare a presei și prin abonament!

Citește ziarul integral în format .pdf AICI!

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source