Asociaţia Litoral: Numărul turiştilor a crescut cu 12 la sută: Cele mai … – News.ro (Comunicat de Presă) (Abonament)

Asociaţia Litoral – Delta Dunării a anunţat că în acest sezon estival s-a înregistrat o creştere a numărului de turişti cu aproximativ 12 la sută, cele mai căutate staţiuni fiind Mamaia, Vama Veche, Venus şi Eforie Nord. Peste o sută de evenimente au fost organizate în judeţele Constanţa şi Tulcea, acestea contribuind la atragerea unui număr cât mai mare de turişti.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, numărul turiştilor pe litoral a crescut cu 12 la sută în acest sezon estival datorită evenimentelor, noilor zboruri interne şi externe introduse pe Aeroportul Mihai Kogălniceanu, dar şi participării la târguri de turism şi organizării de infotripuri.  

“În sezonul estival 2017 a fost înregistrată o creştere a numărului de turişti de aproximativ 12%, conform informaţiilor transmise de Institutul Naţional de Statistică (din cifrele analizate pentru lunile mai, iunie şi iulie)”, se arată în comunicatul Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

Conform sursei citate, atât pe litoral, cât şi în Delta Dunării, în această vară au fost organizate peste 100 de evenimente.

“De asemenea, o mare diferenţă au făcut-o, în acest sezon, Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria şi Consiliul Judeţean Tulcea, şi primăriile din Dobrogea - Cernavodă, Jurilovca, Crişan, Năvodari, Limanu, Murfatlar, Agigea, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, care au susţinut un număr de peste 110 evenimente. Un mare impact l-au avut evenimentele gastronomice, cele sportive, teatrele de stradă, festivalurile de film, numeroasele concerte cu artişti români şi străini, veniţi la Constanţa, unii pentru prima oară”, se mai precizează în comunicat. 

Preşedintele asociaţiei, Cristian Bărhălescu, a spus că municipiul Constanţa a câştigat mai mulţi turişti, investind în evenimente culturale în capetele de sezon, iar localităţi din judeţele Tulcea şi Constanţa au devenit mai vizibile datorită evenimentelor organizate acolo.

“În turismul de litoral se face un bilanţ provizoriu toamna, după închiderea sezonului estival.  Susţinem cifrele oficiale oferite de către asociaţiile patronale şi profesionale din domeniu şi aşteptăm, la finalul acestui an, cifrele oficiale ale INS, pentru a analiza eficienţa promovării prin numărul de turişti şi a banilor cheltuiţi în destinaţie. Datorita evenimentelor, am constatat o capacitare foarte bună a hotelurilor şi un flux ridicat în restaurante şi magazine pe tot sezonul 2017. De asemenea localităţile din interiorul judeţelor Tulcea şi Constanţa au devenit din ce în ce mai vizibile cu evenimentele organizate şi au generat un flux de turişti semnificativ”, a afirmat Cristian Bărhălescu.

Corina Martin, vicepreşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, a spus că cele mai căutate staţiuni în această vară au fost Mamaia, Vama Veche, Venus şi Eforie Nord.

“Staţiunile vedetă au fost Mamaia şi Vama Veche - cele două branduri de succes ale litoralului - Venus şi Eforie Nord. Una din tendinţele clare o reprezintă creşterea numărului de turişti străini, atraşi de marile evenimente, cu precădere festivaluri muzicale şi convinşi de campania noastră susţinută de promovare pe pieţele externe de pe care am atras zboruri. Anul 2017 a adus şi o orientare evidentă a turiştilor români şi străini către apartamente de vacanţă, cu precădere în Mamaia şi Năvodari”, a afirmat Corina Martin, care estimează că în Mamaia capacitatea reală de cazare este cu cel puţin 30-40 la sută mai mare decât cea din segmentul hotelier prin intermediul acelor apartamente de vacanţă.

Ea a mai spus că majoritatea hotelurilor au redus tarifele la jumătate de la 1 septembrie, iar în aceste condiţii cererea pentru vacanţe la începutul acestei luni nu a scăzut comparativ cu vârful de sezon.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei, gradul de ocupare în Delta Dunării a fost de 80 la sută între mai şi iulie, ajungând aproape de 100 la sută în august.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source