Aproape 17 tone de rapane, confiscate în Delta Dunării. Lovitură de … – Libertatea

Aproape 17 tone de rapane, peste 200 de kilograme de pește și setci în lungime totală de peste un kilometru au fost confiscate în Delta Dunării. Agenții din cadrul Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au desfășurat o operațiune pentru prevenirea braconajului piscicol.

În perioada 13 – 15 septembrie, polițiștii au acționat în Delta Dunării și pe Marea Neagră pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului.

Citește și...

„În urma acțiunilor desfășurate, echipele de control au constatat 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 12 persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Potrivit sursei citate, oamenii legii au confiscat 16.850 kilograme de rapane, 202,6 kilograme de pește, 3 beam-trawl (unealtă de pescuit marin), o setcă din plasă tip monofilamentînlungime de 40 m., 26 de setci din plasă de fir textil în lungime de 1040 m., 3 vintire de baltă și 3 nave de pescuit comercial maritim.

La acțiunea de combatere a braconajului au participat reprezentanți ai Asociației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

„Într-unul dintre cazuri, la data de 14 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”au depistat patru persoane, din Constanța, în timp ce se aflau la bordul unei nave de pescuit comercial și desfășurau activitate de pescuit comercial pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării,  fără a fi autorizați în acest sens”, potrivit aceleiași surse.

Polițiștii au descoperit la bordul navei de pescuit 4.750 de kilograme de rapane care au fost confiscate. Oamenii legii susțin că nava și unealta de pescuit au fost indisponibilizate și că au întocmit dosar penal în acest caz.


Citește și ANALIZĂ. Toamna scumpirilor. Românii plătesc mai mult pe carburanți, energie, alimente. Urmează transporturile și căldura. Cresc și ratele la credite


Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source