Antrenamente militare pe Dunăre şi braţul Sfântu Gheorghe – Adevărul

Un grup de nave militare fluviale din compunerea Flotilei Fluviale ”Mihail Kogălniceanu” desfăşoară, în perioada 16-20 octombrie 2017, exerciţiul Danube Protector 17/II, pe Dunăre şi pe braţul Sfântu Gheorghe. Activitatea face parte din programul obişnuit de instruire al marinarilor militari ambarcaţi pe navele Forţelor Navale din porturile Brăila şi Tulcea şi cuprinde antrenamente specifice pentru apărarea căilor de comunicaţii fluviale.

„Exerciţiul Danube Protector 17 se desfăşoară după un scenariu complex, care este alcătuit din secvenţe de navigaţie pentru recunoaşterea raioanelor fluviale (configuraţie maluri, cote, praguri, locuri de ancorare şi staţionare), secvenţe de monitorizare a traficului fluvial şi de asigurare a siguranţei navigaţiei, precum şi din secvenţe de apărare şi de protecţie a unor localităţi din Delta Dunării”, transmite Comandamentul Forţelor Navale.

Consolidarea nivelului de instruire al militarilor din Forţele Navale reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale asigurării securităţii şi apărării colective, la graniţa sudică şi estică a Uniunii Europene şi a NATO.

Pe aceeaşi temă:

Elevi brăileni, cadeţi pentru o zi în Forţele Navale

Şcoala de Marină care pregăteşte maiştri militari împlineşte 120 ani de existenţă. A fost înfiinţată de Regele Carol I

Scafandru de luptă de la Forţele Navale, rănit în timpul unui exerciţiu. A căzut de la înălţime pe fregata Regele Ferdinand

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source