ANM, prognoza meteo. Temperaturi ANORMALE în zilele următoare – DC News (Comunicat de Presă)

Vremea va fi anormal de rece în următoarele zile, avertizează meteorologii.

Cea mai mare parte a ţării va fi ferită de ninsori şi viscol în zilele următoare. Aceste fenomene vor apărea în special pe la munte în a doua jumătate a săptămânii. În rest, va continua să fie frig.

În cursul nopţii de marți, norii vor fi prezenţi în special în jumătatea de est a ţării. Va mai ninge slab pe spaţii mici în Transilvania şi la munte, în timp ce prin sud-est, vor fi şi ploi sau lapoviţă. Vântul va avea mai multă forţă la munte, în nordul Moldovei, în sud-vestul Olteniei şi în Delta Dunării. Minimele vor fi negative şi vor porni de la minus 11 grade Celsius în depresiuni.

Miercuri, cerul va fi noros în nord-vestul, nordul şi centrul ţării, dar ninsorile slabe vor apărea acolo abia spre seară. În rest, pentru scurt timp se va vedea soarele, dar nu va ridica prea mult mercurul din termometre. Acesta se va opri, din nou la 4 grade Celsius.

Până sâmbătă, ninsorile vor mai apărea din când în când tot dincolo de munţi, iar prin Banat şi Crişana va fi şi lapoviţă.

În rest, precipitaţiile vor fi foarte puţine. În prima zi de weekend, însă, acestea se vor extinde în majoritatea regiunilor, pentru că noaptea să mai rămână doar prin sud-est şi pe la munte. Vor predomina ninsorile, iar în vest şi pe litoral vor fi ploi sau lapoviţă. Temperaturile vor creşte treptat, iar sâmbătă vor fi până la 7..8 grade în sudul ţării.

În Bucureşti, condiţiile de lapoviţă şi ninsoare se vor mai păstra până în zori. Apoi norii se vor mai rări, dar temperaturile maxime vor fi de 2..3 grade Celsius. De altfel, vremea cu aspect de iarnă va sta departe de zona Capitalei până în prima zi de weekend. Atunci va ninge slab şi vântul se va intensifica. În restul timpului, soarele va apărea printre nori, iar vineri termometrele vor indica până la 6 grade Celsius.

[citeste si]

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source