Aberatia zilei: Drum plombat de sute de ori, dar niciodata reabilitat in … – Ziare.com

Drumul judetean pe care turistii merg vara intre plajele Vadu si Corbu ar putea intra in Cartea Recordului, dupa ce a fost plombat de sute de ori, dar niciodata reabilitat cum se cuvine in ultimii 40 de ani.

Autoritatile au decis ca e mai bine sa il peticeasca din cand in cand, decat sa il puna la punct o data si gata. Prin urmare, la fiecare trei ani, peticele sunt peticite la randul lor, pentru ca asfaltul sare sub greutatea masinilor intesate de turisti dornici sa vada litoralul romanesc, relateaza Digi24.

Calatorii nici nu mai au ochi sa vada frumusetile din jur sau sa se bucure de gandul ca in curand vor admira Delta Dunarii, pentru ca drumul duce spre Tulcea. Nu, toata lumea fixeaza asfaltul, ca soferul sa nu dea cu masina in gropi.

Reporterul Digi24 a masurat, a calculat si a tras concluzia: pe o portiune de 6 kilometri a gasit circa 500 de plombe in asfalt, adica o groapa la 12 metri, in medie vorbind.

Autoritatile judetene spun ca banii pentru reparatii sunt putini si trebuie dramuiti pana in 2020 pentru toate cele 16 drumuri care sunt in responsabilitatea lor.

Chiar si asa, mirarea cea mare e legata de faptul ca peticele nu rezista mai mult de un sezon, iar costurile sunt pe masura. Cei 6 kilometri de drum judetean gaurit au inghitit anul acesta peste 220.000 de lei, iar in total s-au cheltuit 2 milioane de lei pe toate drumurile carpite, bani cu care s-ar fi putut reabilita serios 4,5 km de drum, de la un capat la celalalt, informeaza sursa citata.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source