60.000 de turisti, pe litoral in acest weekend. Preturile la mancare in … – stirileprotv.ro

Sunt peste 60 de mii de romani pe litoral, iar hotelierii si patronii de restaurante par mai hotarati ca niciodata sa faca incasari record. Ca sa va faceti o idee, in Mamaia o sa dati mai mult pe hotel, in timp ce in Vama, mancarea este foarte scumpa.

La inceput de concediu, Mihai si-a plimbat familia in Delta Dunarii. Acum, au ajuns cu totii in Mamaia. Se bucura de soare si de mare, insa cand fac niste socoteli le cam dispare zambetul.

Mihai: "In general la 200-300 de lei pe zi, cazarea este 110 de lei, am gasit undeva mai acceptabil. Un pranz la 150."

In situatia in care nu insistati sa mancati la restaurant, exista si cateva autoserviri unde preturile sunt ceva mai potolite. Daca nici asa nu va incadrati in buget, aflati ca o portie de hamsii costa in jur de 6 lei.

Paul administreaza un restaurant in centrul statiunii, intr-o zona mai pentru toata lumea.

Paul Marin, administrator restaurant: "Cand zici "pret", deja te gandesti ca se golesc buzunarele. Avem niste oferte de pizza imense. Patru persoane se satura si nu platesc mai mult de 40 de lei. In alta parte poti sa o gasesti 40 de lei una mica."

In sudul litoralului la Vama Veche, sunt alte peste 25 de mii de guri de hranit. In timp ce in nord o ciorba costa 9 lei, aici este 15. Se echilibreaza insa lucrurile la cazare. In Vama au fost si camere cu 100 de lei pe noapte. Dincolo, nu.

Si totusi, o singura persoana lasa macar 50 de lei la masa de pranz intr-un local decent. Exista desigur si varianta fast food.

Oficial, peste 60 de mii de persoane sunt in acest moment pe litoralul romanesc si vor ramane acolo macar pana de Rusalii.

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 3 Iunie 2017

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source