3 delfini și 57 de sturioni eliberați in urma unor acțiuni anti … – Curierul National

Polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au desfășurat o acțiune pentru combaterea braconajului piscicol, în urma căreia au fost eliberați în mediul natural 3 delfini și 57 de sturioni.

De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni, au fost confiscate 350 kg. de pește, 76 de setci, o ambarcațiune și un motor de ambarcațiune.

În perioada 6 — 9 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării' au efectuat verificări și controale pe Marea Neagră, în Delta Dunării și în Complexul Lagunar Razim—Sinoe, pentru combaterea braconajului piscicol.

În urma activităților, au fost constatate 2 infracțiuni la OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, 2 persoane fiind depistate în flagrant delict.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 la OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, iar una la Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării.

În cadrul acțiunii, au fost confiscate 350 de kilograme de pește (șalău, crap, batcă, biban și caras), 76 de setci din plasă tip monofilament, a căror lungime totală ajunge la 4.


050 de metri, o ambarcațiune, un motor și un rezervor pentru motor de ambarcațiune.

Valoarea totală a bunurilor confiscate a fost estimată la 12.000 de lei.

De asemenea, au fost eliberați în mediu natural 3 delfini și 57 de sturioni.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu.

Cu titlu exemplificativ:

La data de 6 iunie a.c., pe canalul Sfântu Gheorghe, polițiștii au depistat doi bărbați, de 24 și 25 de ani, ambii din județul Tulcea, în timp ce pescuiau fără a deține licență de pescuit ori permise de pescuit comercial.

Aceștia au folosit pentru pescuit 10 setci din fir textil, precum și o ambarcațiune cu motor.

În momentul depistării în flagrant delict, asupra celor în cauză au fost descoperite 47 de kilograme de pește proaspăt, din specia caras, cantitate care a fost confiscată și predată unei unități de profil, în vederea valorificării.

De asemenea, ambarcațiunea și motorul au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele celor în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea de infracțiuni la OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source