101 milioane euro, fonduri europene pentru dezvoltarea tutrismului … – Adevărul

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, şi ministrul turismului din România, Mircea Dobre, au discutat recent despre proiectele cu finanţare europeană din sectorul relevant, subliniind potenţialul acestuia de a facilita creşterea economică în regiunile mai puţin dezvoltate.
"Sectorul turismului poate contribui semnificativ la creşterea economică a ţării şi, în special, la dezvoltarea regiunilor şi ocuparea forţei de muncă în acestea. Investiţiile în turism au prevăzute 101 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională. Un sfert din fondurile alocate acestui domeniu au fost atrase până acum", a declarat comisarul european Corina Creţu.
Serviciile de turism locale ar trebui incluse în strategiile de dezvoltare
Oficialul a cerut integrarea serviciilor de turism locale în strategiile de dezvoltare durabilă şi de specializare inteligentă la nivel local şi regional.
"Încurajăm regiunile mai puţin dezvoltate să mizeze pe investiţiile în turism ca parte a strategiilor de dezvoltare. Implementate în mod inteligent, ţinând cont de atuurile locale, astfel de investiţii realizate cu fonduri europene pot duce la dezvoltarea altor sectoare şi a economiei per ansamblu. Investiţiile în turism trebuie să fie adaptate condiţiilor locale specifice, de exemplu ca parte a strategiilor de regenerare urbană sau de specializare inteligentă", a adăugat Corina Creţu.
Investiţii şi în eficienţă energetică sau dezvoltarea mediului de afaceri
Potrivit Comisiei Europene, turismul reprezintă un sector transversal şi implică o mare diversitate de servicii şi profesii. Acesta poate beneficia de investiţii în domenii precum eficienţa energetică, protecţia mediului, dezvoltarea mediului de afaceri şi ocuparea forţei de muncă.
România beneficiază de o alocare de peste 22 de miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014–2020.
Investiţiile în turism au prevăzute 101 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională. 
În această perioadă se are în vedere atingerea unui număr de aproape 0,5 milioane de angajaţi în staţiunile turistice; creşterea cu 10.000 a numărului de vizite la obiectivele de patrimoniu cultural şi natural, cât şi la atracţiile turistice care beneficiază de finanţare; creşterea cu 10.100 de metri pătraţi a suprafeţei clădirilor şi spaţiilor de turism noi sau reabilitate din staţiunile turistice şi din Delta Dunării.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source